DEN DANSKE FORENING FOR ÆGDONATION

Ægdonation Danmark blev stiftet i 2020 og er en uafhængig NGO, der kæmper for at fremme  oplysning om ægdonation, formidle viden og forbedre vilkårene og sikkerheden omkring ægdonation i Danmark.

Vores primære mål er at støtte og vejlede i processen omkring ægdonation for både donorer, modtagere, pårørende og børn født ved hjælp af ægdonation.

Vi er en forening bygget på hjerteblod, ekspertviden og egne oplevelser med at stå både på den ene og på den anden side af ægdonation. Vi er læger, embryologer, ægdonorer, modtagere og ildsjæle, der brænder for at hjælpe dig på din rejse.  

Vi fokuserer på dig og lige præcis den situation, du står i. Du er altid velkommen til at sende os en mail, så finder vi i fællesskab ud af, hvordan vi bedst støtter dig på din rejse.

Hvem er vi?

Herunder kan du se, hvem der står bag Ægdonation Danmark. Vi er en kombination af ildsjæle og  specialister, der alle sammen brænder for at gøre en positiv forskel for ægdonation i Danmark.  Foruden bestyrelsesmedlemmer herunder, er der en række frivillige tilknyttet foreningen.

2022-08-27 18.24.56

Anja

Formand (Modtager & Fagproffessionel)

Anja er medstifter og formand i Ægdonation Danmark.  

Privat arbejder Anja som Fertilitetsrådgiver og har to børn, som er kommet til verden ved hjælp af ægdonation.

Design uden navn (4)

Peter

Bestyrelsesmedlem (Læge)

Peter er bestyrelsesmedlem i Ægdonation Danmark.  

Privat er Peter fertilitetsspecialist, professor i gynækologi ved Aarhus Universitet og overlæge på fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Skive.

Julie - hjemmeside

Julie

Bestyrelsesmedlem & Kasser (Fagproffessionel)

Julie er bestyrelsesmedlem, kasser og ansvarlig for SOME i Ægdonation Danmark.  

Privat arbejder Julie, som Costumer Care Consultant hos Cryos international og vejleder kvinder og par, som har behov for ægdonation i udlandet.

Lene1

Lene

Bestyrelsesmedlem (Embryolog)

Lene er bestyrelsesmedlem i Ægdonation Danmark. 

Privat arbejder Lene som bioanalytiker og arbejder som embryolog og ægdonationskoordinator. 

IMG_20200518_142834_293

Sara

Bestyrelsesmedlem (Ægdonor)

Sara er bestyrelsesmedlem i Ægdonation Danmark. 

Privat arbejder Sara som personlig træner og instruktør med fokus på graviditet og efterfødselstræning. 

HVEM HAR BEHOV FOR ÆGDONATION

Ægdonation er for kvinder og par, der er ufrivilligt barnløse og ikke kan blive gravide med egne æg.  Dette kan skyldes en lang række faktorer f.eks.  

- Tidlig overgangsalder 

- Tidligere kræftsygdom behandlet med kemoterapi og/eller strålebehandling - Dårlig kvalitet af egne æg  

- Hvis kvinden er født uden æggestokke eller tidligere har fået fjernet disse - Gentagne forsøg med IVF/ICSI med egne æg, der ikke har medført graviditet 

I Danmark er ventetiden på at modtage donoræg ofte lang og vi ved, at det kan være rigtig svært at  gå og vente på. Som ægdonor er du derfor med til at gøre en kæmpe forskel for en kvinde eller et par,  der inderligt drømmer om, at få et barn, men uden mulighed for selv at producere de æg, der kan gøre  denne drøm til virkelighed.

STØT OS / MEDLEMSKAB

Bliv medlem af Ægdonation Danmark 

Som medlem af Ægdonation Danmark er du med til at forbedre vilkårene og sikkerheden omkring  ægdonation i Danmark. Det koster 250 kr. årligt at være medlem. 

Som medlem har du ubegrænset adgang til vores rådgivningstelefon, og du er altid velkommen til at  ringe, hvis du har brug for hjælp eller sparring. Du får derudover adgang til fysiske netværksgrupper, hvor du kan  møde donerer eller modtagere, som går med samme tanker som dig.  

Som medlem vil du også modtage Ægdonation Danmarks nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret,  når der sker noget nyt.